Eenvoudig

De schoonmaakster van de campingtoiletten ziet er niet uit als een schoonmaakster. Ze is een jaar of twintig, blond en wakker en gekleed alsof ze zo de stad in zal gaan, kort leren jack, kleurig sjaaltje, oorbellen in. Alleen haar latex handschoenen en de zwabber verraden haar functie. Ze groet de ochtendzeikers vrolijk, ze heeft kennelijk plezier in het werk. Dat valt op, maar ik zit vol vooroordelen, waarom zou iedere schoonmaker zijn werk haten? Toch denk ik dat onze schoonmaakster het tijdelijk doet, als vakantiebaantje. Ze is een studente filosofie, die in de oneindige arbeid van het schoonhouden van campingtoiletten een diepere waarheid heeft aangeboord. Terwijl ik de wc doortrek droom ik heel even van een eenvoudig leven.

Posted August 12th, 2016 in from the observation deck.